schilderijen

De beste tips om een schilderij op te hangen

De beste tips om een schilderij op te hangen

Een schilderij ophangen kan lastig zijn. Omdat je niet weet hoe je deze op een goede manier ophangt. Het kan zijn dat je niet weet of die op een bepaalde muur past. Je wilt natuurlijk ook dat de schilderijen stijlvol en mooi eruit zien op de muur. Schilderijen ophangen is een van de manieren om je huis tot leven te brengen. Een mooi kunstwerk valt in ieder huis op.

Nooit een spijker zomaar in de muur slaan

Voordat je een spijker in de muur gaat slaan is het belangrijk om te kijken of het mogelijk is in de gekozen muur. Je gaat dan pas het gereedschap kiezen die je nodig hebt om het schilderij op te hangen. Het is belangrijk dat je de muur meet, want zo weet je hoeveel ruimte je tot beschikking hebt om mee te werken.

Met een rolmaat bepaal je de afstand tussen de frames. Dat geldt alleen als je meerdere schilderijen naast elkaar wilt plaatsen. Een schilderij die minder dan 75 centimeter is kun je het beste hangen boven ooghoogte. Wil je een schilderij boven een meubelstuk gaan hangen dan kun je het beste de afstand meten tussen het meubel en het plafond. Hang dan het schilderij 2/3 van de hoogte op.

Een schilderij ophangen zonder gaten in de muur

Je hebt een aantal alternatieven als je besluit om geen gaten in je muren te willen. Er zijn spijkers die zelfklevend zijn. De zelfklevende spijkers kunnen een gewicht dragen tot 1 kilogram. De zelfklevende spijkers zijn ideaal wanneer je een aantal kleine schilderijen wilt rangschikken.

Vind je gaten in de muur niet mooi dan zou je ook schilderijen gewoon op een plank kunnen zetten. Er zijn mensen die plaatsen schilderijen op meubels. Je kunt op deze manier eenvoudig de schilderijen vervangen zonder gaten in de muur te hebben.

Leuke manieren om een schilderij op te hangen

Een leuke manier om een aantal schilderijen op te hangen is door met negen schilderijen een vierkant te maken. Je favoriete schilderij kun je in het midden plaatsen en de andere plaats je erom heen. Je zou bijvoorbeeld drie schilderijen naast elkaar kunnen ophangen. Dat geeft een leuk effect. Acht of tien schilderijen op een muur kan op een muur een sfeervolle look geven.

Je zorgt dat je deze in verschillende formaten hebt. Het geeft een mooi effect en je schilderijen zullen beslist opvallen in je huis. Mix en match schilderijen met verschillende vormen en maten en kies altijd een schilderij uit die als focus ligt. Voor het gevoel van harmonie kun je kiezen uit schilderijen met vergelijkbare kleuren. Je kunt met schilderijen en hun stijlen op verschillende manieren werken.

Meer Te Weten Komen

zwart eigenlijk

interieur

fotografie